PLANINSKO DRUŠTVO DRAVA MARIBOR Seznam forumov PLANINSKO DRUŠTVO DRAVA MARIBOR
AKTIVNOSTI PLANINCEV PD DRAVA IN OSTALO

Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava

SEDMERA JEZERA !

Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    PLANINSKO DRUŠTVO DRAVA MARIBOR Seznam forumov -> RAZPISANI IZLETI AKCIJE v letu 2009
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo
Avtor Sporočilo
JERO
Administrator foruma

Pridružen/-a: 09.08. 2007, 07:40
Prispevkov: 214

PrispevekObjavljeno: 08 Jul 2009 16:27    Naslov sporočila: SEDMERA JEZERA ! Odgovori s citatom

PLANINSKO DRUŠTVO
~ DRAVA ~
Kurilniška 8 Maribor ;
Tel. 02 / 29 24 132
www.planinskodrustvodrava.si

organizira
izlet
dne:1/2.8.2009

BOHINJ - SEDMERA JEZERA - BOHINJ

ZBIRALIŠČE : DNE 1.8.2009 OB 4:50 NA SEDEŽU DRUŠTVA

ODHOD : OB 5:00 URI

POVRATEK : 2.8.2009 OKROG 19:00 URE

STROŠKI: 45 EUR ( PREVOZ, PRENOČIŠČE, VODENJE )
PRIJAVE: NA DRUŠTVU ALI PRI VODNIKIH DO TORKA 28.7.2009

IZLET VODITA:
ROBERT JERŠIČ TEL. 041 / 372 - 421
FRANC TRSTENJAK TEL. 331-33-26

HOJE : 2 X 8 UR

HRANA : IZ NAHRBTNIKA ALI V KOČI

OPREMA : VISOKOGORSKA (PALICE )

Koča pri sedmerih jezerih.

Opis postojanke:
Koča stoji med Dvojnim triglavskim jezerom in umetnim jezerom Močivec pod ostenjem Tičarice. Prvo kočo je na sedanjem mestu zgradil leta 1880 Avstrijski turistični klub. Leta 1919 jo je prevzelo SPD in jo pozneje precej popravilo. Po 2. svetovni vojni upravlja kočo PD Ljubljana-matica; leta 1955 jo je precej povečalo, na novo opremilo in pri umetnem jezeru zgradilo malo vodno elektrarno, ki pa zdaj ne obratuje. Zaradi velikega obiska je postala koča premajhna, zato so v PD Ljubljana-matica sklenili, da jo povečajo in posodobijo. Delati so začeli leta 1986, povečano in posodobljeno kočo pa so slovesno odprli 25. septembra 1988. Leta 1990 so zraven koče uredili in toplotno izolirali brunarico, v kateri je zimska soba z ležišči, vendar brez peči. Na skali ob jezeru je spominska plošča Alojziju Knafelcu (1859-1937), dolgoletnemu gospodarju koče, planinskemu aktivistu in očetu rdeče-bele planinske markacije. Leta 1993 so vključili mobitel. Koča je odprta od konca junija do začetka oktobra. V štirih gostinskih prostorih je 150 sedežev, točilni pult; v 13 sobah je 30 postelj, v 13 skupnih spalnicah pa 170 ležišč; zimska soba z 18 ležišči; WC, umivalnice z mrzlo vodo v pritličju in nadstropju; glavni gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, agregat in fotovoltaični sistem za elektriko, mobitel.
Razgled:
Od koče je lep razgled, zlasti na okoliške gore. Na vzhodni strani se v bližini dvigajo stene Tičaric; za Dvojnim jezerom vidimo na jugovzhodu del Spodnjih Bohinjskih gora; na zahodni strani doline je spodnji del grebena, ki se vleče od Prehodavcev do planine Pod Kalom z vrhovi Kal, Vrh Škrila, Glava za bajto in Čelo, proti severu so v grebenu Plaski Vogel ter Veliko in Malo Špičje, na drugi strani doline pa Kopica ter Zelnarici.
Dostop:
Avto, avtobus: lokalna cesta iz Ukanca do parkirnega prostora v bližini Koče pri Savici 3km, od koder je čez Komarčo in mimo Črnega jezera 3h. Avto: gozdna cesta iz Stare Fužine na planino Blato (1088 m) 7km, od koder je mimo Koče na Planini pri Jezeru, čez planini Dedno polje in Ovčarija ter preval Štapce ali čez Prode 3h30. AP Savica, Zlatorog, Bohinjsko jezero in Stara Fužina v Bohinju (do Bohinjske Bistrice tudi z vlakom, naprej avtobus), Soča in Na Logu v Trenti: od AP pri Koči pri Savici čez Komarčo 3h, od hotela Zlatorog 45 minut več; od AP Jezero pri Bohinjskem jezeru mimo Kosijevega doma na Vogarju in Koče na Planini pri Jezeru 6h, iz Stare Fužine 30 minut manj; iz Soče po dolini Vrsnik in čez prelaz Velika Vrata 6 do 7h; z Loga v Trenti skozi Zadnjico in čez Prehodavce 6h30.
Zanimivejše ture:
Mala Tičarica (2071 m) čez preval Štapce 1h; Mala Zelnarica (2310 m) čez preval Štapce in po pobočju Tičaric 3h; Velika Zelnarica (2320 m) čez Malo Zelnarico 3h45; Veliko Špičje (2398 m) 2h30.

Smer poti prvi dan je označen z rdečo !
Hoja po odsekih :
Stara Fužina - Kosijev dom na Vogarju : 1:15 h
Vogar - Koča pri Jezeru 1:45 h
Koča pri Jezeru- Sedmera jezera 2:30 h
Skupaj hoje cca 5:30 h brez postankov .

Smer poti drugi dan je označen z modro !
Koča pri sedmerih jezerih - Komna 2:30 h
Komna - Slap Savica 1:30 h
Skupaj hoje cca 4 h brez postankov.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.